Csak még pár kérdés...

columbo_s3.jpg 

"A Nemzetgazdasági Minisztérium azt közölte: a módosítás kedvező a dolgozóknak, mivel foglalkoztatásuk hosszabb távon is biztosítva lesz, emellett nem kell attól tartaniuk, hogy alacsonyabb intenzitású termelési időszakban elbocsátások történnek a vállalatok részéről."
 
Mindez munkaerőhiányos időszakban roppant nagy félelemmel töltheti el a munkatársakat...
 
 

Miért jó az, hogy csökkennek a kollégák (jellemzően túlmunka) pótlékai?fityisz-b_gy_1.jpg

 
 
Miért jó az, hogy a vállalati know-how megtartását az állam ilyen módon, a munkavállalói réteg tehervállalásával igyekszik támogatni számos más lehetőség helyett?
tool-fist-470-1008-mdn.jpg
 

 
 
Miért jó az, hogy alacsonyabb intenzitású termelési időszakokra kiegyenlített munkabérrel és ritkább, de hosszabb pihenőidővel pótolják a rekreáció hiányát a magasabb intenzitású időszakokban?
wellness.jpg
 

 
 
Amikor valaki előbb felmond, mint a munkaidőkeretének a vége (36 hónapnál ez elég valószínű is), akkor részére milyen módon kell majd elszámolni a munkáltatónak a felhalmozott plusz idővel?
felmondas.jpg
 
 
 
A 36 hónapos elszámolás törvényi feltételeit semmi nem szabályozza, így könnyen alakulhatnak ki vitás esetek. Ki fogja vezetni és milyen szabályok szerint a munkaidő (jó esetben) bizonylatolását?
nyilvantartas.jpg
 

 
 
Hogy lehet az, hogy a szakszervezetek által szorgalmazott MT. változtatási javaslatok nincsenek még a Ház előtt, de egy jól körülhatárolható lobbiérdek javaslata gyorsított eljárásban kerül a képviselők elé?
lobbi.jpg
 

 
 
A kormányzati vélemény összefoglalása: