Kirúgás és toborzás egyszerre

azaz a végső aljasság a munkahelyen

SOHA NE ÍRJ ALÁ SEMMIT FELMONDÁSKOR, ERRE NEM KÖTELEZHETNEK!

KERESD AZONNAL A SZAKSZERVEZETET ILYEN ESETBEN!

pexels-mental-health-america-_mha_-5543181.jpg

Fotó: Mental Health America (MHA)

 

Ha egy vállalatnál embereket küldenek el (például munkáltató működésével összefüggő ok miatt), akkor utána egy jó ideig nehéz lehet, új munkatársakat felvenni ugyanarra a munkakörre. Talán még a hatóságot is érdkelhetné egy ilyen ügy. Főleg nehéz lenne magyarázni esetleg újonnan toborzott harmadik országbeliek alkalmazását azokra az állásokra, ahonnan korábban elbocsájtották a munkatársakat.

 

De egy aljas, minden hájjal megkent, embertelen és törvénysértő munkáltató egyszerre tud kirúgni embereket és felvenni az újakat úgy, hogy úgy látszik, ő nem küld el igazából senkit.

 

Hogyan?

pexels-andrea-piacquadio-3760067.jpg
Fotó: Andrea Piacquadio

 

Ha olyan papírokat írat alá egy munkáltató a dolgozójával, hogy tulajdonképpen a munkatárs kéri a felmondását, akkor az egész helyzet úgy is néz ki, hogy a cég az, aki nem tudja pótolni a munkaerőt, akit elhagynak. Ehhez csak annyi kell, hogy megtévessze a munkavállalót, és elérje, hogy a valótlan, saját szándékaival abszolút ellentétes iratot aláírja a munkatárs. Konkrétan munkáltatói felmondás helyett munkavállalói felmondás születik.

 

EZ HATALMAS ÁTVERÉS, CSALÁS, ÉS TELJESEN JOGSZERŰTLEN!

 

Azt gondod, ez nem történhet meg?

 

received_619942926956338_edit_15135692366516.jpg

 

A képen pont egy ilyen iratot láthatsz anonimizálva.

Mennyire életszerű, hogy sokan ugyanilyen iraton nyújtják be a felmondást megszerkesztve, és a munkáltató még fel is menti őket a munkavégzés alól jófejségből...

 

VEDD KOMOLYAN!

VÁLLALJ SZAKSZERVEZETI TAGSÁGOT, HOGY EZEKBEN A HELYZETEKBEN LEGYEN SEGÍTSÉGED, TÁMOGATÁSOD!